Kafelere sosyal medya önerileri!

25/02/2017

“Her köşe başına bir kafe”

Kahveye artan ilgi kafelerin de hızla çoğalmasına neden oluyor. Sokaklarda birbirinden değişik kafeler günden güne artıyor. Bu gelişmeler kahve severlerin işine geliyor. Seçenekler çoğaldıkça kaliteli kahveye giden yol da kısalıyor.

Fakat madalyonun bir de öbür yüzü var. Bu kadar kalabalık bir pazarda kafe sahipleri nasıl ayakta kalacak? Sadece kaliteli kahveyi sunmak yeterli olacak mı, yoksa başarıya giden yolda etkili olan diğer faktörler de var mı?

Rekabetin arttığı ortamlarda sadece kaliteli ürün sunmak yeterli olmaz. Sunduğunuz ürünün tanıtımını da iyi yapmak gerekir.

Başarıya giden yolda sosyal medya var

Tanıtım ve reklam denildiğinde günümüzde herkesin aklına internet ve sosyal medya geliyor. Artık başarıya giden yolun önemli bölümü internet ve sosyal medyadan geçiyor.

Twitter, Facebook ya da Instagram’ı yeterince iyi kullanamayan iş sahipleri ne yazık ki istedikleri verime ulaşamıyor. Kaliteli ürünün sadece kafeye gelen müşterilere değil o kentte hatta o ülkede yaşayan tüm kahveseverlere de duyurulması gerekiyor. Bunun da en etkin yolu da sosyal medya.

Sosyal medyada sizi başarıya götürecek 4 madde

Sosyal medyayı bilmek ya da kullanmak da bugünlerde yeterli olmayabilir. Bu mecrayı etkili ve stratejik bir yolla kullanmak gerekiyor. Hedef kitlenize en çarpıcı kelime ya da fotoğraflarla nasıl ulaşabileceğinizi çok iyi planlamalısınız.

1- Tutarlı olun!

Artık her kafenin bir ya da birden fazla sosyal medya hesabı var. Bu hesapların düzenli olarak yenilenmesi, farklı içeriklerin kullanılması gerekiyor. Eğer aynı içeriği defalarca, üst üste yayınlamaya devam ederseniz sizi takip edenler bir süre sonra sıkılabilir. Bu da sosyal medya stratejinizin felaketle sonuçlanmasına neden olabilir. Farklı olun ve aşırılıklardan uzak durun. Her saat başı yeni bir fotoğraf ya da haber duyurmanızın anlamı yok. Ölçülü olun ve dozu iyi ayarlayın. Her sosyal medya hesabınız için haftanın farklı günlerini belirleyebilirsiniz. Örneğin Instagram için pazartesi ve cuma günleri, Twitter için salı ve perşembe günlerini seçebilirsiniz. Aman Facebook’u unutmayın! Sosyal medya platformları içinde en sık kullanılan adreslerin başında yer alan Facebook’a ayrı bir özen göstermeniz gerekiyor.

2- İlgili olun!

Sizi takip edenlerin bu kararı vermeleri başlangıç için güzel bir adım. Ancak bu kişiler sizi neden takip ediyorlar? Bunun cevabını da düşünün ve bu soruya yanıt verin. Sizi takip ediyorlar çünkü ürünününüz ya da yayınladığınız fotoğraf ve yazılar ilgilerini çekiyor. Bu nedenle onların ilgisini çeken konularda yayın yapmaya devam edin. Bir kafeniz varsa kafenin ürünlerini yayınlayın. Takipçileriniz kafenizi ilgilendirmeyen konuları okumak ya da görmek istemeyebilir. Onların ilgi alanlarını keşfedin ve yayınlarınızı bu alanlara hedefleyin.

3- Gündemi takip edin!

Kahve endüstirisi uçsuz bucaksız bir deniz. Bu denizde her geçen gün birşeyler oluyor ve bir kafe sahibi olarak sizin bu gelişmeleri yakından takip etmeniz gerekiyor. Bu yenilikleri takip etmek her yeniliği uygulamak anlamına gelmesin. Kararı siz vereceksiniz ancak bu gelişmelerden haberiniz olsun. Kafeye gelen müşterileriniz bu yenilikleri bir yerlerde okumuş ya da birilerinden duymuş olabilirler. Bunu size sorduklarında konuya yabancı olmanız sizin için çok büyük bir eksi olacaktır.

3- Açıklayıcı olun!

Instagram’da hiçbir anlam ifade etmeyen bir fotoğraf gördüğünüzde neler hissedersiniz? Üstelik bu fotoğrafın altında hiçbir açıklama da yoksa… Sosyal medya yayınlarınızda karşı tarafın aklında soru işaretleri bırakacak fotoğraf ve yazılardan uzak durun. Açıklayıcı olun. Bazen anlaşılır bir fotoğrafa bile alt yazı gerekebilir. Facebook ve Twitter adreslerinden güncellemeler yapacaksanız yazdıklarınız anlaşılır ve net olsun. Verdiğiniz mesajın kitleye istediğiniz biçimde gittiğinden emin olun.

4- Orjinal olun!

İnternet doğru kullanıldığında bilgi bankası, yanlış kullanıldığında ise uçsuz bucaksız bir bilgi çöplüğüdür. Birbirinin kopyası yazı ve fotoğraflar bu çöplüğün maddeleridir. Siz siz olun farklı içeriklerden asla vazgeçmeyin. Kendinize özgü fotoğraf ya da mesaj yayınlayın. Örneğin Instagram’da yayınlayacağınız fotoğrafın konusunu belirleyin, hazırlığınızı yapıp fotoğrafınızı çekin. Çektiğiniz fotoğrafta küçük düzenlemeler yapıp en uygun renk kalitesini yakalayın. Fotoğraflardaki aşırı renklendirmeler kaliteyi bozduğundan bunlardan kaçının. Orjinal fotoğrafınızın yayına hazır olduğuna inanıyorsanız tuşa basın ve herkese bu yeteneğinizi gösterin. Orjinal bir içeriğin keyfini sürün.

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

Hırvat kahve kültürü Starbucks’a direniyor

Sonraki Yazı

Kahveyi artık yiyeceğiz! Kafeinli un geliyor…

error: © 2021 Kahvve.com

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?