Hazır toz kahveye dikkat!

22/08/2023

Kahvenin faydaları nedir? Kahve insan sağlığına yararlımıdır, zararlımıdır? Bu konuda kahvve.com’da çok sayıda yazı yayınladık. Bugün buna bir yenisini daha ekliyoruz.

Hürriyet’in sağlık uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde kahve konusunu ele almış.

“Kahvenizi kafeinli mi kafeinsiz mi alırdınız?” başlıklı yazısında kahveden kafeini çıkarırken kullanılan kimyasalların, insan sağlığına kafeinden daha fazla zarar verme ihtimallerine dikkat çekiyor.

Hazır toz kahve veya kafeinsiz kahve konusunda uyarılarda bulunan Müftüoğlu “İster espresso, ister Türk kahvesini, isterseniz de Arap kahvesi mırrayı ya da Kolombiya, Brezilya kahvesini tercih edin fark etmiyor, onun “içiyle” (!) oynamayın, bu yetiyor. Özellikle de onu hazır toz kahve veya kafeinsiz kahve haline getirmeye çalışmayın.” diyor ve ekliyor:

Özellikle de onu hazır toz kahve veya kafeinsiz kahve haline getirmeye çalışmayın.
Çünkü kahveden kafeini çıkarırken kullanılan kimyasalların kahvenin içinde kalma ve size kafeinden daha fazla zarar verme ihtimalleri var.
Hazır toz kahvelere gelince…
Onların içindeki muhtemel bir kanserojenin varlığı veya yokluğu konusunda üreticilerden hâlâ net bir açıklama gelmemesi bence oldukça can sıkıcı bir durum. Yanıtı bekliyoruz.

 

Yazının devamını Hürriyet‘te okuyabilirsiniz.

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

Soğuk demlemenin kafein etkisi

Sonraki Yazı

Gavin Fridell kahvenin farklı yüzünü “Kahve” kitabında anlatıyor

error: © 2021 Kahvve.com

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?