Avrupa şehirleri gözden düştü

07/04/2016

Dünya zenginleri Avrupa şehirleri ile bağını koparmaya başladı. Avrupa şehirleri nde yaşayan ve kişisel servetleri milyon doları aşan zenginler bu bölgelerden ayrılarak yeni yaşamlar kuruyor.

Yeni Dünya Serveti (New World Wealth) kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, 2015 yılında dünyada en fazla sayıda milyoner göçünü Avrupa şehirleri verdi.

Geçen yıl, Avrupa’nın en gözde kentlerinden Paris’ten 7 bin milyoner, Roma’dan 5 bin milyoner ve Atina’dan 2 bin milyoner başka şehirlere taşındı.

Özellikle terör saldırıları ile sarsılan Fransa’nın başkenti Paris’ten ayrılan milyonerler en fazla İngiltere, ABD, Kanada ve İsrail’e yerleşmeyi tercih etti. Roma’dan ve Atina’dan taşınan milyonerler ise İngiltere ve ABD’ye yerleşti.

Milyonerlerin Paris’ten ayrılmalarında artan dini gerilimler ile ülkede fırsat olmaması, Atina’dan ayrılmalarında ise ekonomik durgunluk ile sığınmacı krizi ana nedenler arasında yer aldı.

Avrupa şehirleri yerine Sidney

Avrupa şehirleri demode oldu 1

Aynı dönemde, dünyadaki zenginlerin yerleştikleri şehirler sıralamasında ise Avustralya’nın gözde kenti Sidney ilk sırada yer aldı. Geçen yıl, çeşitli ülkelerden 4 bin milyoner Sidney’e, 3 bin milyoner Melbourne’e, ikişer bin milyoner de Tel Aviv, Dubai, San Francisco ve Vancouver kentlerine göçtü.

Geçen yıl, zenginlerin ayrıldığı ülkelerin başını Fransa çekti. Fransa’dan 2015 yılında 10 bin, Çin’den 9 bin, İtalya’dan 6 bin, Hindistan’dan 4 bin, Yunanistan’dan 3 bin, Rusya, İspanya ve Brezilya’dan da ikişer bin zengin başka ülkelere göç etti.

Ülkelere göre en fazla milyoner göçmeni ise Avustralya aldı. Geçen yıl, Avustralya’ya 8 bin, ABD’ye 7 bin, Kanada’ya 5 bin, İsrail’e 4 bin Birleşik Arap Emirliklerine 3 bin, Yeni Zelanda’ya 2 bin milyoner göçtü.

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

New York taksi şoförleri flört yapamayacak

Sonraki Yazı

İnsanlığın hikayesi Confluence Müzesi’nde

error: © 2021 Kahvve.com