Koronavirüs kahveye yaradı

16/12/2020

Yaklaşık bir yı önce dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüs pek çok sektöre ağır hasar verdi. Ekonomide bütün dengeleri altüst etti. Ancak virüsün bazı sektörlere ve alışkanlıklarımıza olumlu etkileri de oldu. Bunlardan biri de salgınla birlikte kahve tüketiminin artması.

Pandemi nedeniyle zarar gören ticari alanlar arasında kafeler kuşkusuz liste başı… Uzun süre sadece al git (take away) hizmeti verebilen kafelerin bir kısmı, zarar ederek kapanmak zorunda kaldı. Kafelerde çalışan on binlerce kişi ya işsiz kaldı ya da asgari ücretin çok altındaki kısa çalışma veya ücretsiz izin ödemeleriyle yaşamak zorunda bırakıldı.

Birçok kafe kapandı, binlerce kişi işsiz kaldı. Bu durum sadece Türkiye’de değil tüm dünyada aynıydı. Fakat cafelerin kapanması evde kahve tüketimini etkilemedi, aksine artmasına neden oldu.

Evde tüketimin artığını, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kahve ve kahve makinesi ithalatı verileri de ortaya koyuyor.

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

Bakmaya doyamayacağınız 30 muhteşem kahve fotoğrafı

Sonraki Yazı

“Kahve temel bir ihtiyaç değil”

error: © 2021 Kahvve.com