Koronavirüs Milano Starbucks’ı fena vurdu

İtalya'da 16 milyon kişi karantinada. Tehlikenin merkezindeki Milano'da sokaklar boş. Sosyal etkinlikleri en aza indiren İtalyanlar yaşam tarzlarından vazgeçip kafelere uğramaz oldu. 2 yıl önce büyük bir gösterişle açılan Milano'daki Starbucks Reserve Roastery en tenha günlerini yaşıyor.
10/03/2020

Salgından en çok etkilenen yerler alışveriş merkezleri, kafe ve lokantalar.

Karantina uygulanan Milano‘nun en önemli buluşma merkezlerinden biri olan Starbucks Reserve Roastery son birkaç gündür tarihinin en tenha günlerini yaşıyor.

Gün boyu uzun kuyrukların olduğu kahve tezgahları boşaldı. Dışarıda kahve tüketimi de neredeyse durma noktasına geldi.

Uzun kuyrukların oluştuğu tezgahlar boşaldı, kahve satışı neredeyse durdu…

Koronavirüs vakalarının 5 bin 883’e, ölü sayısının da 233’e ulaştığı İtalya’da hükümet virüsle mücadele amacıyla alınan tedbirleri daha da genişleterek ülkenin kuzeyinde 16 milyon kişinin yaşadığı bölgeleri karantina altına aldı.

Okullar en az 3 Nisan’a kadar kapalı. Kamuya açık alanlarda toplanma yasağı uygulanıyor. Seri A da dahil olmak üzere futbol ligleri, tüm spor etkinlikleri ve müsabakaları durduruldu.

Cenaze törenleri de dahil olmak üzere dini ve medeni törenlerin askıya alındı.

Mağazaya gelenlerin çoğu turist. Riski göze alan birkaç cesur müşteri kahvelerinin keyfini çıkarıyor…

Karar, Milano ve Venedik gibi İtalya ekonomisi ve turizm açısından önemli kentleri de kapsıyor.

Karantina altına alınan yerler, Milano’nun da içinde yer aldığı Lombardia bölgesinin tamamı ile Venedik, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Padova, Treviso, Asti, Alessandria, Novara, Vercelli ve Verbano Cusio Ossola vilayetleri.

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

Koronavirüs: Londra Kahve Festivali ertelendi

Kevin Johnson, Starbucks CEO
Sonraki Yazı

Starbucks’ın coronavirüsten korunma önlemleri

error: © 2021 Kahvve.com