Starbucks özür diledi

16/04/2018

Geçen hafta ABD’nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde yaşanan olayda iki siyah adam Starbucks’a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başladı, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü “ya sipariş verin ya da dışarı çıkın” uyarısında bulundu.

Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırmış, müşterilerini ‘özel mülke izinsiz girme’ suçlamasıyla gözaltına aldırdı.

İki arkadaşın mağazaya girmesinden 15 dakika sonra Starbucks’a giren bekledikleri kişi de ikilinin gözaltına alınmasına tanık oldu.

Olay mağazadaki bir müşteri tarafından kameraya çekilirken müşterilerin “Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar bir şey yapmadı” dediği duyuluyor.

Videonun sosyal medyada milyonlarca kez izlenmesinin ardından Pazar günü konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Starbucks CEO’su Kevin Johnson, videoyu izlerken zorlandığını, yapılanların yanlış olduğunu söyledi:

“Durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Müşterilerin çektiği videoyu izlemek çok zor ve buradaki eylemler Starbucks görevleri ve değerleri ile uyuşmuyor.

Philadelphia Polis Komiseri Richard Ross, polislerin yaptığının doğru olduğunu söyledi:

“Eğer bir iş yeri bizi çağırarak bazı kişilerin mağazada artık bulunmasını istemediğini söylerse polislerin bu görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur.”

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

Topraktan Fincana Kahve kitabı Gourmand tarafından ödül aldı

Sonraki Yazı

Antalya’da çikolata ve kahve festivali

error: © 2021 Kahvve.com

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?