Steve McCurry’nin gözünden kahve peşinde bir hayat

Etiyopya © Steve McCurry

Steve McCurry’nin gözünden kahve peşinde bir hayat harcayan insan manzaraları…

Ünlü fotoğrafçı Steve McCurry geçtiğimiz günlerde 60’a yakın fotoğrafıyla Ankara’ya geldi. Yeni bir sergisi daha var. Steve McCurry’nin adı bir fotoğrafıyla adeta bütünleşmiş gibi.

National Geographic dergisinin 1985 yılının Haziran ayı kapağında yer alan Pakistan’da mülteci kampında çektiği ‘Afgan kızı’ fotoğrafı ile yıldızı parlayan Steve McCurry’nin kahve üreten ülkelerle ve buradaki işçilerle ilgili de bir fotoğraf serisi olduğunu geçenlerde öğrendik.

Kolombiya’dan Honduras’a Brezilya’dan Etiyopya’ya kadar dünyanın farklı coğrafyalarında kahve üretiminde çalışan işçilerin portreleri ve hayatlarına dair detaylar Steve McCurry’nin bu fotoğraflarında dikkat çekiyor.

Sanatçının kitabına yayıncısı Phaidon‘un websitesinden ulaşabilirsiniz.

Önceki Yazı

Küba kahvesi eşliğinde Havana

Sonraki Yazı

Kahveyi dünyaya tanıtan ülke: Etiyopya

Haber son yazılar

Önce kahve sonra spor

Önce kahve sonra spor. İngiliz bilim insanları, bir bardak kahvenin performansı artırdığını ortaya koydu.…

Kahve Ömrü Uzatıyor mu?

Uzmanlar bu soruya yanıt arıyor: Kahve ömrü uzatır mı? Çok yaşamak için ne yapmalıyım diyenlere bilimsel…

Kahve sen çok yaşa !

Kahve araştırmalarına bir yenisi daha eklendi. ABD’de yapılan bir araştırmada, kahvenin kalp damar hastalıkları, tip 2…

error: © 2021 Kahvve.com