Kahve belgeseli: “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar”

“Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” adlı film insomnia derdinden muzdarip bir adamın kahveyle olan muhabbetini ve kahvenin türlü gizemini merak edip yollara koyulmasını anlatıyor. Selin Atasoy ve Okan Bayülgen’in yazdığı, Cem Adıyaman’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve tabii ki Okan Bayülgen’in başrolünü üstlendiği bu hybrid belgeselde Ahmet Ümit, Emrah Safa Gürkan, Vedat Ozan, Sahrap Soysal gibi tanıdık isimlere de rastlıyoruz.
25/04/2021

Okan Bayülgen, kendi hayatından izler taşıyan “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” isimli kahve belgeselini izleyiciyle buluşturdu. Okan Bayülgen ve Selin Atasoy’un birlikte yazdığı ve Arçelik sponsorluğunda hazırlanan “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” kahve ile ilgili faydalı bilgiler içeriyor.

Kahve ve kahve kokularının baş döndürücü dünyasında kaybolan bir adamın hikayesinin anlatıldığı yarı belgesel filmin (docudrama) konukları arasında Doc. Dr. Emrah Safa Gürkan, Ahmet Ümit, Osman Serim, Sahrap Soysal, Tuncer Tunceli, Vedat Ozan, Veyasin de var.

Kendi kahve alışkanlığı üzerinden yola çıkıp konunun uzmanlarıyla kahve sohbetleri yapan Okan Bayülgen, şunları söylüyor:

“Kahve bizim mutlu alışkanlığımız. Birçok yönü var; insanları bir araya getiriyor. ‘Dur kalkma’ demek için, ‘Gel’ demek için, ‘Seni özledim’ demek için bir neden. Törensel yanı var, felsefeyle edebiyatla ilgili… Magazin yönü var. Başka, kahve içenler ne yapmış? Balzac ölmüş, Mozart kahve sayesinde bu kadar çok eser ortaya çıkarabilmiş, Goethe kahve tiryakisiymiş. Belgeseli çekerken ‘Acaba bütün bu dünya, aslında kendi hayatımız kahve ile ilişkilendirilerek nasıl anlatılır’ gibi bir yaklaşımımız vardı.”

75 dakikalık film özellikle düşsel bir havaya sahip dinamik kurgusu ve dramatik atraksiyonlar da içeren hikayesiyle sizi sıkmadan kahveye doyuracak bir belgesel.

Filmle ilgili bilgilere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:

Instagram: https://www.instagram.com/arcelik/​​ ​​
Facebook: https://www.facebook.com/arcelik/​​ ​​
Twitter: https://twitter.com/arcelik​​ ​
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3l7k6__YidI

Avatar photo

Kahvve.com farkıyla Türkiye ve dünyadan kahve konusunda özel haberler ve incelemeler... Kahve hakkında aradığınız her şey kahvve.com'da. Tek gündemimiz var: Kahve!

Önceki Yazı

Taze kahve kokusuyla uyanmak isteyenlere

Sonraki Yazı

Bu video “kahvem küçük olsun” diyenlere…

error: © 2021 Kahvve.com

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?