kahve uykusu

Kahve uykusu performansınızı arttırabilir

01/04/2022

Kahve uykusunun sağlığınıza faydalı bir mola olduğunu biliyor muydunuz? Bir fincan kahveden sonra biraz kestirmeyi denediniz mi?

İlk bakışta birbirine zıt iki eylem gibi görünse de kahveden sonra kısa bir uykuya dalmak faydalı olabilir. Bu konuyu araştıran uzmanların raporları kahve uykusunun insan sağlığına faydalarını anlatıyor.

Bu araştırmalardan biri İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nde yapılmış. Araştırmacılar yorgun deneklerin 15 dakikalık kahve uykusundan sonra işe başladıklarında daha az hata yaptıklarını görmüş.

Benzer bir başka çalışma da Japonya’daki Hiroşima Üniversitesi‘nde yapılmış. Deneklere hafıza testleri uygulanmış. Teste başlamadan önce bazı deneklerden kahve içip biraz kestirmeleri istenmiş. Kahve uykusundan uyananlar, kahve içmeden uyuyanlara göre daha iyi performans göstermiş.

20 dakikalık kahve uykusu

kahve uykusu

Birbirlerine zıt gibi görünse de kahve ve uyku kombinasyonu iş performansınızı arttırabilir. Kahve içtikten sonra biraz kestirenler, uyandıklarında daha faydalı işler çıkartabilir. Bu konuda yapılan bilimsel kahve uykusunun yararlarını kanıtlıyor.

Ofiste yorucu bir gün geçiriyorsanız yöneticilerinize bu haberi gösterin. Kısa bir uyku molasını kazanabilir, uyandıktan sonra performansınızı yükseltip daha iyi işler çıkarabilirsiniz. Her şey sizin ikna kabiliyetinize ve biraz da yöneticilerinizin inisiyatifine bağlı.

Konu: Kahve uykusu

 

Önceki Yazı

Etiyopya’nın kahve köleleri günde 1 dolar kazanıyor

Sonraki Yazı

“Kahve bunamayı engelliyor”

error: © 2021 Kahvve.com

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?