Starbucks Alibaba ortaklığı

31/07/2018

Starbucks Alibaba ortaklığı dünya kahve piyasasında dengeleri değiştirecek.

Starbucks Çin’de kahve ve atıştırmalıklar satmak için Alibaba’nın gıda dağıtım ünitesi Ele.me’yle anlaştı. Starbucks, geçtiğimiz yılın sonunda dünyanın en büyük Starbucks şubesini Şangay’da açmıştı. Starbucks’ın başkanlık görevinden ayrılan Howard Schultz da Alibaba’yla potansiyel bir ortaklık olabileceğine işaret etmişti.

ABD’li dev kahve zinciri Starbucks’ın Çin’de satış yapmak için teknoloji devi Alibaba’yla yaptığı ortaklık  Çin pazarının önemini de teyid etti.

WSJ’nin haberine göre anlaşmanın bu hafta resmi olarak açıklanacağı bildirildi. Starbucks konuya ilişkin sorulara yanıt vermezken Alibaba sözcüsü; “Alibaba ve Starbucks, Çin’de uzun vadeli ortaklığımızı geliştirmek için sürekli yeni yollar aramakta, bu noktada söyleyecek başka bir şeyimiz yok” dedi.

Starbucks’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı bilançoda Çin’de en büyük büyümelerinden birini kaydetmesine rağmen ülkedeki mağaza satışlarının düştüğünü bildirmişti. Bilanço toplantısında Starbucks’ın mağaza satışlarını daha yüksek bir noktaya taşımak amacıyla 2019 mali yılında başlayarak Pekin ve Şangay’da yeni teslimat seçeneklerini test etmeye başlayacağı dile getirilmişti. Starbucks Çin CEO’su Belinda Wong; “buradaki işimizi genişletirken, yeni teslimat hizmetimizin Çin’deki müşterilerimizin yüksek standartlarına uygun olacağını umuyoruz” demişti.

 

Önceki Yazı

Avrupa’nın en pahalı kahvesi İsviçre ve Danimarka’da

Sonraki Yazı

Starbucks Alibaba işbirliği kahvenin Çin’deki geleceğini belirleyecek

error: © 2021 Kahvve.com

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?