Zanzibar’da Kahve Keyfi

Zanzibar Kahve Evi, Stone Town'ın kalbinde, kayıp zamanların nostaljik hissini uyandırıyor. Hint Okyanusu esintisi eşliğinde tropik sıcağın bunaltan etkisinden kurtulup bu kafede serinleyebilirsiniz.
25/04/2024

Zanzibar’ın merkezinde Stone Town’un doğu kısmında bir kafe var. Adı Zanzibar Kahve Evi (Zanzibar Coffee House).

Eski şehrin kalbinde yer alan otantik bir binada hizmet veriyor. Yıkık dökük sokaklar arasındaki kahve dükkanının ünü dünyaya yayılmış durumda. Swahili House‘un bir parçası olan kafe aynı zamanda bir otele de ev sahipliği yapıyor. Buraya arabayla ulaşmak imkansız. Stone Town‘ın labirentlerini sadece yürüyerek keşfedebilirsiniz. Zaten binayı ararken kaybolmak kafve molasının vazgeçilmez ritüeli.

Mekanın en etkileyici bölümü terası. Kahvenin yanında Zanzibar’ın karmaşık kültürü de gelenlerin ilgisini çekiyor. Tarihi şehrin manzarası eşliğinde bir fincan kahvenin keyfini bu terasta çıkarabilir, günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Üzerinde renkli pencereler bulunan tik ağacından kapılar ve korkuluklar 120 yıldır değişmeden kalmış. Rahat minderlerle kaplı küçük salon kısa sandalyelerle döşenmiş. Salonun köşelerinde küçük masalar var. Dar terasın dör bir yanı da yine dar masa ve sandalyelerle kaplı.

Şehrin çatılarına nazır kafe

Ortam sadece kaliteli kahve değil sihirli bir dokunuş da sunuyor. Uyumlu iç mekanı, antika eşyaları ve zengin kumaşlarıyla şık bir butik otele dönüştürülen ev, 1885 yılında inşa edilmiş olmasına rağmen hala orijinal mimari detaylarının çoğuna sahip. Zanzibar’ın en eski yapılarından biri kabul ediliyor. Binayı Sultan Said’in Veziri Tharia Topan inşa etmiş. Burası aslında aşağıda bir kafe ve yukarıda çatı katı bulunan bir otel. Kafe, Stone Town’ın her yerinden gelen ziyaretçiler arasında oldukça popüler.

Kahveler zemin katta hazırlanıyor. Menüde her çeşit kahve, taze meyvesuları, kekler, mini pizzalar ve diğer lezzetler de var. Eğer kahve tek başına yeterli değilse, yavaşça eriyen ganaj kreması ile çikolatalı kekleri deneyebilirsiniz. Cappuccino, Espresso ve diğer kahve kreasyonları Afrika kahvesinin eşsiz lezzetini sunuyor. Tanzanya’nın güney bölgelerinde yetiştirilen Arabica kahve, aynı zamanda dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden kabul ediliyor.

Darüsselam’daki kavurma tesislerinde işlemden geçen çekirdekler Utengule Çiftliği’nden toplanıyor. Kahve kavurma makineleri her 20 dakikada 52 kg’lık partiler halinde kavrulma işlemi gerçekleştiriyor. Kavurma tesislerinde paketlenen kahveler Tanzanya dışında da dünyaya dağıtılıyor.

Yerel olarak demlenmiş iyi bir fincan Afrika kahvesi içebileceğiniz Zanzibar Kahve Evi, kahve tiryakilerinin Zanzibar’da bulabileceği en mükemmel sürprizlerden biri. Özel kahvelerini içmek için önce binayı bulun sonra merdivenleri tırmanın. Terasta mükemmel bir ortam sizi bekliyor olacak.

Zanzibar Coffee House

Zanzibar Seyahat Rehberi

Remzi Gökdağ

Remzi Gökdağ gazeteci, yazar ve dijital yayıncıdır. Başka Şehirler, Sevgili İstanbul, Amerikan Medyası’nda 11 Eylül ve Park Otel Olayı kitaplarının yazarıdır. Remzi Gökdağ hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

error: © 2021 Kahvve.com